For English click here      Pour le Francais cliquez ici
Te Koop Oude WatermolenLudiek wonen in Frankrijk?Op een uur rijden van Genève (Zwitzerland), temidden van groene heuvels begroeid met beuken-, eiken-, dennenbomen en brem, bevindt zich een oude watermolen, waarvan de turbine wordt aangedreven door het riviertje de Suran.

De oase van rust, waarmee de watermolen is omsloten, ligt in de streek Rêvermont onderdeel van het Parc Régional de Jura. Deze streek kent een verrassende diversiteit aan landschappen zoals riviertjes, meren, bergen, steile kloven, of men kan er zich uitleven aan verschillende sporten zoals wandelen, skien (alpine en langlauf), kanovaren, paragliden, fietsen.

De te koop zijnde molen is gelegen op de grens van de departementen Ain (01) en Jura (39) in het dorpje Germagnat (01250). De provinciale weg D42/D117 van Bourg en Bresse naar Lons le Saunier voert er langs. Afslaand van die D42 ziet men al op 100 meter aan de rand van het dorpje dit markante en geheel vrijstaand pand.

klik voor vergroting Het gebouw dateert van 2 eeuwen geleden en omvat 6 recent gerenoveerde grote ruimten, verdeeld over 2 niveaus met een gezamenlijke een oppervlakte van 420 m2. Na enkele relatief kleine aanpassingen is het pand zeer geschikt voor bewoning.
klik voor vergroting Verder zijn aanwezig twee garages en een kelder. Het grote overdekte terras ligt op de zuidzijde, een uitstekende plek om te genieten van de zon, welke statistisch gezien evenveel schijnt als aan de Cote d'Azur. Het geheel bevindt zich onder een zolder en een goed dak en op eigen grond van 0,9 ha. De turbine met een vermogen van 26 pk kan voorzien in eigen electriciteitsverbruik.
klik voor vergroting Voorzieningen: aangesloten op electriciteit (EDF) en water; water/toiletafvoer middels sceptictank; telefoon.

Faciliteiten op 7km: winkels, dokter, apotheek, dierenarts, postkantoor, bank en school; voor uitgebreide faciliteiten is Bourg en Bresse (op 25 km) de dichtsbijzijnde grotere stad.

klik voor vergroting Omgeving: Zwitzerse grens op ± 80 km;
watersport op ± 35 km;
alpineskiën op ± 70 km;
paragliden op ± 15 km;
De mooie natuur nodigt uit tot wandel- en fiets tochten
het gebied staat bekend om de Comté-kaas en Jura-wijn.

Een uitstekende locatie voor mensen die van rust en ruimte houden.

klik voor vergroting
Prijs (zonder inventaris) nader overeen te komen.

Het pand is ook geschikt om bijvoorbeeld als bistro/restaurant te worden gebruikt.

Nadere informatie:
W. Tilmans (NL-gesproken) : 00-31- (0) 6 519 81 641

of direct bij de eigenaar

L. Bouvard (Fr-gesproken) op : 00-33-474 51 7080
La-vie-en-France.NL
Vakantiehuizen-frankrijk.2link.be